T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MALATYA / DARENDE - Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yükseköğretim Program Atlası Tanıtımı Yapıldı

Okulumuz rehberlik servisi, 12. sınıf öğrencilerine YÖK Atlası'nı tanıttı. YÖK Atlası, öğrencilerin üniversite tercih sürecinde doğru kararlar vermelerine üniversiteler ve bölümler hakkında gerekli bilgilere ulaşmalarına yardımcı olan bir platformdur.

Okulumuzun rehberlik servisi, 12. sınıf öğrencilerine Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) geliştirdiği YÖK Atlası'nın kullanımını anlatan bir bilgilendirme etkinliği düzenledi. Etkinlikte, YÖK Atlası'nın üniversite tercih sürecindeki önemi vurgulandı ve öğrencilere nasıl kullanılacağı adım adım gösterildi.

Sunumda, öğrencilere YÖK Atlası'nın sunduğu avantajlar anlatıldı. Platformun, üniversiteleri ve bölümleri detaylı olarak inceleme, kontenjanları ve taban puanları öğrenme imkanı sağladığı belirtildi. Ayrıca, öğrencilerin kendi profil bilgilerini girerek uygun üniversiteleri ve bölümleri görebilecekleri ve tercihlerini buna göre yapabilecekleri vurgulandı.

Rehberlik servisi, öğrencilere YÖK Atlası'nın tercih sürecindeki önemini vurgularken, platformun doğru tercihler yapmalarına yardımcı olduğunu ve böylece tercih zamanı oluşabilecek stresi azalttığını belirtti. Öğrencilerin, YÖK Atlası'nı kullanarak daha bilinçli tercihler yapabilecekleri ve üniversite tercih sürecini daha kolay ve etkin bir şekilde yönetebilecekleri ifade edildi. 

Yükseköğretim Program Atlası sitesine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 26-03-202426-03-202426-03-202426-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.03.2024 - Güncelleme: 26.03.2024 15:15 - Görüntülenme: 61
  Beğen | 0  kişi beğendi