SORULARLA OKULUMUZ

OSMAN HULUSİ ATEŞ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAMI UYGULAYAN PROJE OKULU

TANITIM BİLGİLERİ

SORU 1: Okulumuz ne zaman eğitim vermeye başladı?

CEVAP 1: Okulumuz 1974 yılında Darende İmam Hatip Lisesi adıyla hizmete açılmıştır.

2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan Proje Okulu kapsamında hizmet verecektir.

SORU 2: Okulumuzda hangi programlarda eğitim verilmektedir?

CEVAP 2: Anadolu İmam Hatip Lisesi Programı

*Fen Bilimleri Programı

*Sosyal Bilimler Programı

SORU 3: Proje İmam Hatip Liselerinin diğer İmam Hatip Liselerinden farkı nedir?

CEVAP 3: Öğrencilerin merkezi sistem puanına göre seçildiği, yönetici ve öğretmen  kadrosunun Bakanlık tarafından görevlendirildiği okullardır.

SORU 4:Fen Bilimleri Programında hangi dersler okutulmaktadır.

CEVAP 4: İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri yanında Fen Liselerinde okutulan sayısal derslerin yer aldığı program uygulanmaktadır.

SORU 5: Sosyal Bilimleri Programında hangi dersler okutulmaktadır.

CEVAP 5: İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri yanında Sosyal Bilimler Liselerinde okutulan sözel derslerin yer aldığı program uygulanmaktadır.

SORU 6: Belli bir kontenjan sınırlaması var mıdır?

CEVAP 6: 60 kişilik kontenjanımız vardır.

SORU 7: Okul Pansiyonu var mıdır?

CEVAP 7: 150 kişilik erkek öğrenci pansiyonumuz vardır. Odalar üçer kişilik olup, odalarda çalışma masaları, sıcak su imkânı bulunmaktadır.

SORU 8: Sınıflar kaç kişiliktir?

CEVAP 8: Sınıflarımız 30 kişiden oluşmaktadır.

SORU 9: Yönetici ve Öğretmen kadrosu nasıl oluşturulacaktır?

CEVAP 9: Yönetici ve öğretmen kadrosu Bakanlık tarafından seçilerek oluşturulacaktır.

SORU 10: Sportif faaliyet çalışmaları var mıdır?

CEVAP 10: Her türlü sportif faaliyetin yapılabileceği kapalı spor salonu, ayrıca okul bahçesinde voleybol ve basketbol sahaları yer almaktadır.

SORU 11: Okulumuzda sosyal ve kültürel faaliyet çalışmaları var mıdır?

CEVAP 11: Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler, İl ve İlçe tarafından organize edilen etkinlikler ve Okulumuz tarafından organize edilen etkinlikler yıl boyunca uygulanmaktadır.

SORU 12: Derslikler ve ders ortamları nasıldır?

CEVAP 12: Dersliklerimiz teknolojik imkânlarla donatılmıştır. Dersler özelliğine göre donanımlı Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuarlarında, Meslek Dersleri Kur'an-ı Kerim Tilavet odasında, diğer dersler bilgisayar, resim ve müzik dersliklerinde işlenecektir.

SORU 13: Mezun olduğumuz zaman istihdam imkânları nasıldır?

CEVAP 13: Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz hem yüksek öğretime devam edecek bir bilgi ve donanıma sahip oldukları gibi mesleki alanda da (İmam Hatiplik, Müezzin Kayyımlık, Kuran Kursu Öğreticiliği vb.) görev yapabilecek bir yetkinliğe sahip olmaktadırlar.

HER TÜRLÜ SORU VE BİLGİ İÇİN İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

OKUL TELEFONU: 0422 615 10 08