Rehberlik Servisini Tanıyalım

Sevgili Öğrenciler ve Değerli Veliler,

Okulumuz rehberlik servisinin sunduğu hizmetleri ve rehberlik kavramını tanıtmak amacıyla bu yazıyı hazırladık. Rehberlik, bireyi tanımak, kendi potansiyelini keşfetmesine yardımcı olmak, sorunlarını çözmesine destek olmak, gerçekçi kararlar almasını sağlamak ve böylece kendini gerçekleştirmesine katkıda bulunmak için verilen sistematik bir yardımdır.

Rehberlik hizmetlerinden her öğrenci faydalanabilir. Bu hizmet sadece uyum sorunları yaşayan veya akademik başarıda zorlanan öğrenciler için değil, kendini daha iyi tanımak ve geliştirmek isteyen herkes için açıktır.

Rehberlik hizmetlerinden faydalanmak isteyen öğrencilerin gönüllü olmaları önemlidir. Görüşmelere istekli olmak, sorunlarını paylaşmaya ve yardım almaya hazır olmak gereklidir. Bu süreçte karşılıklı güven önemlidir. Ayrıca, rehberlik görüşmelerinin gizli tutulması esastır. Öğrencinin izni olmadan yapılan görüşmeler hakkında bilgi vermek veya yorum yapmak rehberlik anlayışıyla uyuşmaz.

Rehberlik, öğrencinin yerine yapmak değil, ona kendi çözüm yollarını bulabilmesi için rehberlik etmektir. Öğrenciye farklı seçenekler sunularak, kendi kararını vermesine destek olunur. Bu süreçte öğrenci, kim olduğunu bilirken kim olabileceğini de fark eder ve tutarlı bir kişilik geliştirir. Geleceğe dönük olarak kendine saygı duyan ve kendini kabul eden bir birey olma yolunda ilerler.

Rehberlik servisimiz, öğrencilerimizin kendini gerçekleştirmesine olumlu katkılar sağlayarak, onlara destek olmayı amaçlar. Rehberlik servisimiz, öğrencilerimizin akademik, sosyal ve duygusal gelişimine katkıda bulunarak, onların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olur.

Unutmayın, rehberlik servisimiz her zaman sizin yanınızda ve destek için burada. Her türlü soru, sorun ve ihtiyaçlarınız için bize ulaşmaktan çekinmeyin.

Saygılarımızla,

Rehberlik Servisi