MALATYA / DARENDE - Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi

Öğrencilere Motivasyon ve Sınav Kaygısıyla İlgili Seminer Verildi

Okul rehberlik servisi, 12. sınıf öğrencilerine sınav kaygısıyla başa çıkma ve motivasyon konularında seminer düzenledi.

Okulumuz rehberlik servisi tarafından düzenlenen seminerde, 12. sınıf öğrencilerine motivasyon ve sınav kaygısıyla baş etme konularında bilgiler aktarıldı.

Seminerde, öğrencilere sınav kaygısını nasıl yönetebilecekleri, motivasyonlarını nasıl yüksek tutabilecekleri ve doğru hedefler belirleyerek başarıya nasıl ulaşabilecekleri konuları ele alındı. Sınav kaygısının kaynağı ve etkileri açıklandı. Öğrencilere, kaygıyla baş etme teknikleri ve sınav öncesinde stresi azaltmanın yolları anlatıldı.

Motivasyon konusunda ise öğrencilere, amaçlarına nasıl odaklanabilecekleri, hedeflerini nasıl belirleyip planlayabilecekleri ve zorluklarla nasıl başa çıkabilecekleri konusunda ipuçları verildi. Doğru hedefler belirlemenin ve başarıya giden yolda kararlılıkla ilerlemenin önemi vurgulandı.

27-03-202427-03-202427-03-202427-03-2024

Yayın: 27.03.2024 - Güncelleme: 27.03.2024 09:46 - Görüntülenme: 50